LJUDSKO ZRAVILO ZA ASTMO, SLABOKRVNOST, HOLESTEROL

smokve-u-maslinovom-ulju
vir slike: biljotekaa.com

Suhe fige so dostopne čez celo leto, tako da je vedno možnost, da se naredijo “fige v olivnem olju”.

Ta kombinacija dveh mediteranskih sestavim predstavlja ljudsko zdravilo, ki so ga že pred časi uporabljaji naši predniki.

Figa je zelo cenjeno sadje. Nekdo jih ima rad nekdo nima.

Veliko ljudi jo ima doma kot okrasno drevo, saj ima prelepo rast, prav tako listje. Figa najbolje uspeva v toplih krajih, v bližini morja, lahko pa se vzgaja tudi v kontinentalnih predelih. Problem je le njena občutljivost na nizke temparature.

Fige vsebujejo veliko kalcija, kalija, cinka in so zelo dober vir železa. Vsebujejo tudi beta karoten, C, A, E in K vitamin. Suhe fige so veliko bolj kalorične kot sveže, zato ne smemo pretiravati z uživanjem le  teh. Naši predniki so jih uporabljali tudi kot uspešen nadomestek mlečnih proizvodov, prav zaradi tega ker vsebujejo veliko kalcija. Obstaja pa veliko ljudi, ki so alergični na fige, zato je treba biti previden pri njihovi uporabi.

Recept za suhe fige v olivnem olju:

Suhe fige “cca 40” zložite v stekleni kozarec za vlaganje, potem pa nalijete olivno olje do vrha kozarca. Zaprete in tako naj ostane 40 dni. Fige bodo vpile veliko olivnega olja. Torej po 40 dneh se uživa po 1 figo na dan pred obrokom. Imejte na umu, da za ta recept izberete res kvalitetno olivno olje, prav tako suhe fige.

Ta stari ljudski recept lahko pomaga pri problemih z želodcem, hemoroidih, zaprtju, povišanju holesterola, neplodnosti, astmi in bronhitisu.

Članek je zgolj informativne narave!