MOŠKI, MORATE JESTI VEČ RUMENJAKA: Razlog je tako dober, da boste začeli takoj!

zdrava-jajca
Če želite izgledati kot zvezde, potem se morate tudi prehranjevati kot zvezde. Zaradi tega vse ženske norijo za njimi.

Vsakemu moškemu je prav tako kot ženskam zelo važen fizični izgled, saj to povečuje samozavest. Moški, če želite povečati vse kar si želite, potem obvezno jejte jajca.

Medicinski strokovnjaki že od polovice prejšnjega stoletja, opozarjajo na rizičnost kardioloških težav zaradi visokega nivoja holesterola v krvi.

Če ste nagnjeni k srčnim obolenjem, potem ste sigurno slišali od zdravnika, da se izogibajte masne hrane, prav tako pa jajc piše Men’s Health.

Ampak obstajajo, strokovnjaki, ki so se postavili temu mišljenju po robu. Izločanje holesterola iz prehrane ima nepomemben efekt na holesterol v krvi in nepomebnen efekt na zdravje srca – pravi profesor na Univerzi Ilonois, Donald Lejman.

Na tej isti Univerzi so dokazali da se holesterol iz hrane zelo težko absorbira v kri.

Naj bi povišan holesterol v krvi nastajal zaradi motnje v metabolizmu, kadar jetra ne znajo ločevati dober in slab holesterol.

Prav tako so ugotovili, da ima zelo majhen odstotek ljudi s srčnimi težavami povečan nivo holesterola.

Seveda, če želite zmanjšati holesterol v krvi, se je potrebno izogibati mastni hrani, prav tako pa uživati vlaknine in omega 3, še dodajajo.

Torej če ste zdravi in nimate problemov s holesterolom, ni potrebe po tem da bi jajca izločali iz svoje prehrane, saj so zelo dober vir proteinov.

Eno jajce vsebuje 6-7 gramov proteinov, odvisno od velikosti in kvalitete.

Znanstveniki na Univerzi Suri so ugotovili da jajca vsebujejo veliko vrednosti, ki dobro vplivajo na naše telo. Rumanjak vsebuje fosfor, cink, vitamin B in številne antioksidante.

Te analize dokazujejo da je jajce pravzaprav neverjetno živilo, ki ga marsikdaj zapostavljamo, še posebej pomebno je za moške. Povečuje energijo, zmanjšuje vnetja, regulira telesno težo. Seveda za moške najbolj pomembno, da jajca vzpodbujajo mišice in boljše delovanje možganov “spomina”.

Moški, jejte jajca, bodite lepi in pametni!

Članek je zgolj informativne narave!