5 Razlogov zakaj je pametno uživati ROZINE!

rozine

Rozine so ene izmed zelo razširjenih vrst suhega sadja na svetu. Z njimi so se prehranjevali že v starem svetu, v Perziji in Egiptu. Imajo nekatere odlične lastnosti, po katerih so znane še danes.

Rozine so še posebej koristne za ljudi, ki imajo težave z zaprtjem, anemijo in acidozo. Pomagajo v borbi s premalo kilogrami in so odlične za zdravje kosti in zob. Spodaj so opisane nekatere prednosti.

Anemija

Glede na to da so zelo dober izvor železa, bakra in B vitaminov, so rozine zelo dobre za ustvarjanje rdečih krvničk, kar pa pomaga pri anemiji.

Oči

Ogledalo naše duše ima prav tako veliko korist od rozin. Organi vida imajo preprosto radi vitamin A, ki pa ga raozine vsebujejo. Prav tako preprečujejo možnost bolezni kot je makularna degeneracija.

Srce

Redno prehranjevanje z rozinami odlično ščiti srce od raznih bolezni, ki pa so v današnjem času vodilni vzrok za umrljivost. Ker rozine znižujejo holesterol, pripomorejo srcu k izboljšanemu delovanju.

Energija

Naravna sladkorja, glukoza in fruktoza, sta sestavni del rozin in sta odličen vir energije. Ta sladkorja olajšata absorbiranje vitaminov, proteinov in drugih hranljivih snovi. Športniki jih veliko uporabljajo.

Prebava

Vlaknine ki jih to živilo vsebuje zelo dobro absorbirajo vodo, kar pripomore k blaženju zaprtosti. Redno uživanje rozin je odlično za zdravje črevesja pišejo pri kakoljeciti.com.

Članek je zgolj informativne narave!