Kako obdržati nivo vitamina D pozimi?

vitamin-d-pozimi

Vitamin D je en majhen čudež, saj je dokazano, da zdravi celo vrsto bolezni, ali pred njimi varuje.

Raziskave so pokazale, da z vnašanjem normalne mere vitamina D v telo, znatno zmanjšamo rizičnost rakavih obolenj, diabetesea, srčnih obolenj, depresije, preloma kosti in drugih.

Kot vemo, lahko vitamin D super uravnava kar sončna svetloba, a ker prihaja zima bo sončnih dni zagotovo manj. Kaj torej storiti pozimi?

Danski raziskovalci so odkrili prav enostaven in poceni način, kako se pozimi oskrbeti z vitaminom D. Preprosto pojdite na zrak! Prav ste prebrali, ni pomembno, če ni sonca.

Raziskave so opravili na 55 odraslih osebah v starosti med 18 in 65 let. Vse testirane so izpostavljali svetlobi in zaključili, da pravzaprav ni potrebno veliko, da bi obdržali zdrav nivo vitamina D v telesu. Izračunali so, da je potrebno biti izpostavljen 2 uri in 20 minut slabemu zimskemu soncu, da telo napolnite z zadostno mero vitamina D.

Uporabljajte ta nasvet in vaše telo bo veliko bolj naklonjeno zdravju, prav tako boste s pomočjo sprehodov vplivali tudi na druge zdrave učinke, med drugim tudi na zdravo težo telesa.

Članek je zgolj informativne narave!