ZANIMIVOSTI: Kombinacija medu in cimeta zdravi veliko bolezni!

med-in-cimet

Potrjeno je, da kombinacija medu in cimeta zdravi mnoge bolezni. Že stoletja se uporablja kot zdravilo.

Cimet je ena najstarejših začimb, kar jih pozna človeštvo, prav tako je med znan že od samega začetka človeštva. Med in cimet imata zdravilne lastnosti in v kolikor jih pomešamo, dobimo izredno močno naravno zdravilo. Obe sestavini imata tudi zelo prepoznaven vonj in okus!

Predstavili vam bomo nekaj bolezni, ki jih ljudstvo že stoletja zdravi s pomočjo teh dveh sestavin.

Bolezni srca

Naredite zmes medu in cimeta v prahu, ter namažite na kruh. To lahko uporabite vsakodnevno za zajtrk. Znižuje arterijski holesterol ter znižuje možnost srčne kapi. Osebe, ki so že doživele srčno kap bi morale uživati to kombinacijo, saj lahko prepreči nastanek nove.

Redna uporaba teh dveh živil izboljšuje dihanje in bitje srca. Pri starejših osebah arterije in vene izgubljajo fleksibilnost, zato jim ta pripravek lahko zmanjša možnost žilnih blokad.

Piki insektov

Vmešajte eno žlico medu in dve žlici mlačne vode. Dodajte eno čajno žličko cimeta v prahu. Pripravljeno zmes nanesite na mesto pika. Dokazano je, da začne bolečina pojenjati v približno dveh minutah.

Artritis

V skodelico tople vode dodajte dve žlici medu in čajno žličko cimeta. Ob rednem pitju tega napitka imate veliko možnost, da pozdravite celo kronični artritis. Ena raziskava je pokazala, da so se bolniki ob pitju tega pripravka znebili bolečin v približno štirih tednih.

Izpadanje las

Vsi, ki imate težave z izpadanjem las ali se borite s plešavostjo, si lahko pripravite super zmes. Vmešate žlico olivnega olja, žlico medu in žličko cimeta v prahu. Zmes nanesete na lasišče ter pustite delovati 15 minut. Nato lasišče izperite z mlačno vodo.

Infekcije mehurja

Zmešajte dve žlici cimeta v prahu, eno žlico medu v kozarcu mlačne vode, ter popijte. To uničuje bakterije v mehurju.

Zobobol

Ena žlička cimeta ter pet žličk medu zmešajte. To zmes lahko do trikrat na dan nanesete na zob ki vas boli.

Holesterol

Vmešajte 2 žlici medu in tri žličke cimeta v prahu s 500 ml vode. Ta napitek bo zmanjšal nivo holesterola. Dokazano je, da so se pacienti, ki to ta napitek pili trikrat dnevno, po nekem času znebili težav z visokim holesterolom.

Prehlad

Tiste, ki pestijo težave s prehladom lahko enkrat na dan vzamejo žlico medu pomešano z 1/4 žličke cimeta v prahu. Na ta način se lahko znebite kroničnega kašlja, prehlada ter bolečin v sinusih.

Imunski sitem

Vsakodnevna uporaba cimeta in medu krepi imunski sistem ter ščiti telo pred nevarnimi virusi in bakterijami. Med vsebuje razne vitamine ter veliko količino železa. Redno uživanje teh dveh živil krepi bela krvna telesca, ki se tako uspešno borijo proti virusom in bakterijam.

Prebavne motnje

Cimet v prahu pomešan z dvema žlicama medu pojejte pred obrokom. To vam bo pomagalo prebaviti tudi najtežjo hrano.

Infekcije kože

Pomešajte med in cimet ter zmes nanesite na prizadete dele kože. Pustite delovati 30 minut in nato izperite s toplo vodo.

Rak

Nedavne raziskave so pokazale, da lahko med in cimet v kombinaciji pomagata pri zdravljenju raka želodca.

Utrujenost

Zmešajte pol žlice medu in pol žličke cimeta v kozarcu vode. Popijte v popoldanskih urah, kadar čutite največjo utrujenost. Vsakdanje uživanje tega pripravka bo vašemu telesu v enem tednu dalo vitalnost.

Slab zadah

Žlico medu in eno žličko cimeta v prahu vmešajte v toplo vodo. Vsak dan izperite ustno votlino s tem pripravkom in vaš zadah bo svež čez cel dan.

Članek je zgolj informativne narave!